Paket OPTIMUM

Pogodnosti članskog paketa OPTIMUM

Općenito

  • Članarina za članstvo OPTIMUM iznosi 320 kn.
  • Područje pružanja usluga je teritorijalno područje Republike Hrvatske.
  • Članske pogodnosti i pomoć mogu se koristiti samo za uredno registrirana vozila.
  • Član snosi troškove koji nadmašuju navedene maksimalne iznose.

Besplatne usluge pomoći na cesti ukupnog iznosa do 2.500 kn (s PDV-om)

Člansku pogodnost Pomoć na cesti član može ostvariti višekratno tijekom članske godine, uz uvjet da je u trenutku nastanka potrebe za uslugom član upravljao vozilom ili se nalazio u vozilu, te je pozivom na jedinstveni broj 1987 zatražio pomoć na cesti i sačekao pružanje usluge.

 

Jedna besplatna usluga prijevoza vozila u slučaju krađe ili prometne nezgode od mjesta nezgode do prebivališta člana ili do ovlaštene specijalizirane radionice, ukupno do najviše 3.500 kn (s PDV-om)

Člansku pogodnost Prijevoza vozila u slučaju prometne nezgode član može ostvariti jednom tijekom članske godine uz uvjet da je u trenutku nastanka potrebe za uslugom član upravljao vozilom ili se nalazio u vozilu, te je pozivom na jedinstveni broj 1987 zatražio prijevoz vozila i sačekao pružanje usluge.

Neograničen broj usluga prijevoza vozila uz naplatu prema cjeniku za članove

Kontrolni pregledi i ostale pogodnosti vezane uz vozilo

Kontrolni pregled može se ostvariti tijekom članske godine na području Republike Hrvatske. Pogodnost obuhvaća jednu provjeru ispravnosti rada motora, i jednu kontrolu i podešavanje svjetala. Član također ima pravo dva puta tijekom članske godine koristiti pogodnost demontaže i montaže guma te balansiranje kotača na vozilu.

Besplatno čuvanje oštećenoga vozila, do najviše 5 dana

Jednokratnu novčanu pomoć u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta kao posljedice prometne nezgode, do maksimalnog iznosa od 20.000 kn (s PDV-om)

Neograničeni broj pravnih savjeta o cestovnom prometu i vozilu

Pogodnost pravnog savjetovanja član ostvaruje kontaktiranjem Službe za članove HAK-a, telefonom, mailom, pismom ili drugim načinom komunikacije pri kojem je moguće nedvojbeno potvrditi identitet člana.

Besplatno primanje HAK revije (u tiskanom ili elektroničkom obliku – prema odabiru člana)

Korištenje popusta u programu HAK preporučuje i Show your Card!

Sudjelovanje u HAK-ovu programu vjernosti

Posebne cijene za članove u web-shopu HAK-a

Pravo na zamjensko vozilo (samo na području RH i to jednokratno) najdulje 3 dana (do 400 kn po danu)

Ova se pogodnost može ostvariti jednom tijekom članske godine ako je prethodno zatražena usluga Pomoći na cesti.
Ako vozilo ne može biti popravljeno istoga dana kada je dovezeno u servis, HAK će organizirati zamjensko vozilo do popravka vozila u servisu, ali ne dulje od 3 dana, uz maksimalni iznos od 400 kuna za dnevni najam vozila.

ILI

Pravo na smještaj putnika u vozilu (jednokratno) i priznavanje jednodnevnih troškova hotela u Hrvatskoj (do 500 kn)

Ova se pogodnost može ostvariti jednom tijekom članske godine, ako je prethodno zatražena usluga Pomoći na cesti. Ako se 100 ili više km od mjesta prebivališta člana dogodio kvar koji nije moguće otkloniti istoga dana kad je nastao, član može koristiti jednodnevnu uslugu smještaja u hotelu, do maksimalno 500 kn po osobi za noćenje s doručkom.

ILI

Organiziranje nastavka putovanja uz bonus od 250 kn (autobus, vlak, taksi) jednokratno za sve putnike iz vozila

Ova pogodnost može se ostvariti jednom tijekom članske godine, ako je prethodno zatražena usluga Pomoći na cesti. Ako se kvar dogodio 100 ili više km od prebivališta člana i ako bi popravak vozila u servisnoj mreži trajao više od tri dana, član ima pravo na karte za vlak ili autobus za nastavak putovanja ili za povratak u mjesto prebivališta. Ako bi vožnja vlakom/autobusom trajala dulje od osam sati, član ima pravo na avionske karte ekonomske klase.

 

Napomena: Pogodnosti Zamjensko vozilo, Smještaj i Nastavak putovanja ili povratak u mjesto stanovanja ne mogu se međusobno nikako kombinirati. Ostvarivanjem jedne od navedenih usluga, korisnik gubi pravo na ostale dvije.